lördag 18 december 2010

Handla klappar eller klappa på?

Har du julstress?

Idag ska jag ut på stan för att handla. Jag kommer inte att vara ensam på stan. Det ska handlas, alla ska ut och shoppa. Trängseln kommer att göra att man inte kommer någon stans alls. Vägarna in till centrum kommer att korkas igen. Är det något korkat vi håller på med? Är det nödvändigt?



Vad ska köpas? Till vem? Behövs det eller är det totalt onödigt? De flesta säger att de ska köpa julklappar till familj och kanske till några vänner. Att ge någon en, eller flera, julklappar är ju ett bevis att man tycker om någon. Då är det väl fint med julklappen. Men är det så? Är det inte bara fasad? Kanske man försöker köpa sig fri från dåligt samvete för att man inte har haft tid. Eller för att imponera och berätta att man har råd med fina presenter, lika fina som andra har råd att ge?
Min shopping ska bl.a. vara en påse julfrid. En påse som jag kan öppna på julafton som sprider glädje, gemenskap och frid. En doft av himmelriket som kommer ner hit till oss och klappar på våra hjärtan. Den största klappen av alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar